قیمت سکه و ارز
۱۳۹۳/۰۹/۱۷ - ۱۵:۵۰
عضو ارشد شورای روابط خارجی آمریکا

اذعان به شکست در مذاکرات/مذاکرات با ایران،نیازمند یک تجدید نظر اساسی/فشارها ایران را قوی تر کرده است

پس از یک دهه مذاکرات طاقت فرسا با ایران بر سر برنامه هسته ای ، چشم انداز ایالت متحده و دیگر هم پیمان های او بر سر توافق هسته و اهداف آنان به سمت و سوی خوبی پیش نرفته و نتیجه مطلوب حاصل نشده است.

اذعان به شکست در مذاکرات/مذاکرات با ایران،نیازمند یک تجدید نظر اساسی/فشارها ایران را قوی تر کرده است

به گزارش سراج24،اریک ادلمن ، طی نشستی که با روزنامه واشنگتن پست داشت ، در آخرین گفت و گوی خود نسبت به مذاکرات هسته ایران و غرب چنین اظهار کرد ، که غرب  نیازمند به تجدید نظر اساسی برای این مذاکرات است.

اریک ادلمن ، یک چهره شناخته شده در استراتژی و بودجه آمریکا است. وی در دوران جورج بوش رئیس جمهور پیشین آمریکا به عنوان معاون وزارت دفاع آمریکا و همچنین  دستیار ویژه اوباما در خلال سال های 2009-2011 بوده.همچنین یکی از اعضای ارشد شورای روابط خارجی آمریکا می باشد.
 

یک دهه مذاکرات فرسایشی و بیهوده

به گفته وی ، پس از یک دهه مذاکرات طاقت فرسا با ایران بر سر برنامه هسته ای ، چشم انداز ایالات متحده و دیگر هم پیمان های او بر سر توافق هسته و اهداف آنان به سمت و سوی خوبی پیش نرفته و نتیجه مطلوب حاصل نشده است. پیچ و تاب مناقشات هسته ای با وجود اختلاف نظر های عمیق و دیپلماسی غلط ، باعث ازبین رفتن پیش بینی ها و مفروضات آینده در رابطه با ایران شده است. و دولت واشنگتن باید با تدبیر و تجدید نظر نسبت به یکی از دشمنانی (ایران) که تهدید محسوب می شود عمل کند.

شکست سنگین آمریکا ، اعتراف به استراتژی اشتباه در مقابل ایران

در دولت قبلی آمریکا ، جورج بوش و این دولت فعلی آمریکا با ایجاد سیاست های فشار اقتصادی بر روی جمهوری اسلامی ایران  با هدف کاستن از برنامه هسته ای،  نتیجه ای جز  پیشرفت برنامه اتمی ایران در بر نداشته است. و برای ایرانیان برنامه هسته ای فراتر از ایدئولوژی و اولیوت های ملی بوده که سیاست های آمریکا در این رابطه موفق نبوده است.

به گفته وی ،حکومت جمهوری اسلامی ، یک دولت انقلابی است که به ندرت آثار فشار های اقتصادی در رابطه با برنامه هسته ای بر روی آن تاثیر گذار خواهد بود.و با تحریم اقتصادی کینه توزی طرف مقابل(ایران) را بیشتر می کند . و آن را یک توجیه  موجه برای برنامه های هسته ای خود می داند. استراتژی دیپلمات های واشنگتن در مقابل ایران ناآگاهانه و مخرب بوده است.

تشخیص اشتباه آمریکا از روی کار آمدن دولت حسن روحانی و توافق برنامه هسته ایران با پیش فرض مبنی بر اینکه شعار دولت جدید ، اعتدال است اشتباه دیگری از آمریکا را در بر دارد. و همچنین دولت اوباما سعی در دستکاری و نفوذ بین جناح های ایران برای روند این تغییرات هسته ای است که باز هم با شکست روبرو شده است. ایران به راحتی نمی خواهد که رویکر خود را در قبال برنامه هسته ای خود تغییر دهد. و هرسیاست بیشتری در قبال فشار تحریم ها بر ایران باعث متشنج شدن اوضاع اقتصادی منطقه و تاثیر گذاری در قیمت نفت نیز در بر خواهد داشت که برای هر دو طرف مذاکره کننده مشکل ایجاد خواهد کرد.

اوباما و چالش های حزبی

همچنین از طرفی اوباما با کنگره جمهوری خواهان برای صدور قطعنامه های بیشتر برای تحریم و فشار بر روی ایران با مشکلات بسیاری مواجه است و عدم نتیجه قطعی در مذاکرات اخیر هم فشار دیگری بر روی اوباما خواهد داشت.

کارشکنی آمریکا با هدف نفوذ در منطقه

آمریکا باید از یک استراتژی قوی تری مانند منزوی کردن هرچه بیشتر ایران و از  نفوذ بیشتر خود در خاورمیانه  استفاده کند که فشار زیادی بر ایران متحمل می شود. همچنین با نفوذ و سرمایه گذاری بیشتر در جنگ سوریه به بهانه استراتژیک و دیگر اهداف به ظاهر انسان دوستانه مانع از نفوذ ایران در سوریه شود. و همچنین در عراق هم باید به این شیوه رفتار کند.اما با وجود تهدید گروه داعش در عراق و نفوذ عمیق ایران در بغداد این امر کمتر میسر است. زیرا ایالات متحده برای ازبین بردن این گروه تروریستی ، نیاز مبرم و اساسی برای همکاری با ایران دارد.

استفاده ابزاری آمریکا از صهیونیسم

از طرفی هسته اصلی و مشترک پایدار ایالات متحده در منطقه اسرائیل است که امریکا می تواند برای تهدید و یک فشار جدی از آن بر روی ایران استفاده کند.هدف از ایجاد این استراتژی قوی و جدید  بر روی ایران و از طرفی مذاکرات واقع بینانه تر با تهران و واکنش آن به حل مناقشه هسته و فشار بر روی ایرانیان ممکن است موثر  باشد.

منبع:تهران پرس

اشتراک گذاری
نظرات کاربران
capcha
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۳۲۲
آخرین مطالب
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••